Вера и Калоян - нашата история

Здравей! Ние сме Вера и Калоян. С нашите Ескейп стаи за деца на 10-13 години помагаме на родителите да отпразнуват най-страхотния рожден ден на детето си.

Това, което ни отличава от останалите Ескейп стаи е, че ние сме насочени изцяло към деца на 10-13 години. Сюжетите, загадките и атмосферата на двете ни игри са съобразени с възрастта на децата и така те се забавляват истински. Освен това ние поемаме цялата организация на партито при нас като по този начин ти спестяваш време. Това, което още ни отличава е централното ни местоположение – благодарение на него всички гости стигат до нас бързо и лесно. С времето създадохме и своя "Формула за незабавим рожден ден", с която вътре в екипа гарантираме качеството на това, което правим.

А в интервюто по-долу можеш да научиш нашата история.

 

Разкажете малко за себе си – от колко време работите с деца и как започнахте?

Калоян: През 2014, точно преди Коледните празници, взех решение да напусна тогавашната си работа в кол център и да започна нещо свое.

Исках да правя нещо, с което да доставям радост и положителни емоции на хората. След 6 месеца прекарани в търсене на подходящото помещение, работа по сценарий и загадки, а накрая строеж, отворихме първата ни Ескейп стая „Клопката“. В началото тя беше само за възрастни, даже и отказвахме да приемем деца. Единствено от време на време се съгласявахме да направим компромис, но отново с условности – трябваше да са с родители. Все пак въпреки това възрастово ограничение (или точно заради него ☺), интересът и от деца, и от родители, които искат да доведат децата си, продължаваше да расте. Постепенно започнахме да приемаме деца в „Клопката“. Въпреки, че загадките и предизвикателствата често бяха трудни за тях, в очите им виждахме пламъчетата на онези искрени радост, вълнение и изненада, които възрастните често сме изгубили. Родителите казваха, че децата им говорят за преживяването с дни наред. А това беше много зареждащо и за нас.

Вера: Така спонтанно се появи и нуждата от втората ни Ескейп стая – „Имало едно време...“.

Взехме, обаче, едно важно решение – тя да е специално за деца. И то не просто "за деца", а за деца на 10-13 години. Вярваме, че това е перфектната възраст, защото с „Клопката“ забелязахме, че най-често по-малките деца все още предпочитат по-активни занимания (да се гонят, да танцуват, игри с клоуни), които не изискват толкова внимание и ангажираност от тяхна страна. Също така е възможно реалистичната атмосфера на игралните помещения да ги стресне и макар да знаят, че всичко е игра, да не успеят да се отпуснат и насладят на преживяването.

Младежите на 14-15 години вече започват да имат по-различни интереси, искат да бъдат възприемани по насериозно и могат да решат, че вече са "големи за подобни занимания".

Децата на 10-13 години са на перфектната възраст - вече могат да комуникират добре с връстниците си, умеят да се фокусират върху една цел. От друга страна все още са деца и могат да се забавляват като такива - непринудено и от сърце. Те осъзнават, че това е игра и въпреки това адреналинът им се покачва и се забавляват страхотно.

Когато „Имало едно време...“ отвори врати, видяхме разликата в преживяването – децата бяха в пъти по-удовлетворени и ентусиазирани от играта там спрямо „Клопката“. Веднага се заехме да преправяме Ескейп стая „Клопката“ и сега тя има версия, която да е специално за деца на 10-13 години. И разбира се, сега децата се забавляват много повече в нея.

 

Кои са вашите клиенти?

Вера: Нашите клиенти са родители на деца на 10-13 години, които искат да организират запомнящ се рожден ден на детето си без да губят излишно време в организацията му. Те предпочитат забавлението да е нещо повече от ходене на кино, стрелба с лазери или обичайните игри по детски клубове (за които, така или иначе, децата на такава възраст са големи).

Тези родители искат и нещо повече от игрите на плейстейшъни, таблети и телефони.

Освен чистото забавление, което Ескейп стаите дават, вярваме, че те имат и по-голяма мисия – като фактор в неформалното обучение – защото докато "играят", на децата им се налага да си помагат, да се съсредоточават, да комуникират активно помежду си, да решават проблеми.

Калоян: От друга страна родителите, които ни избират, търсят място, на което могат да се доверят за организацията на празника и спокойно да прекарат няколко свободни часа докато трае рождения ден.

 

А за кого не е това, което предлагате?

Вера: Забавлението, което организираме не е подходящо в следните случаи:

- Когато всички деца са под 9 годишна възраст.

- Когато искаш да организираш рожден ден за над 12 деца.

- Когато смяташ, че стандартните занимания като игра в детски клуб, игри на компютър или плейстейшън са достатъчни.

- Когато търсиш някой, който докато трае рождения ден, да е бавачка за деца на 5-6 години. Деца на такава възраст са добре дошли при нас докато трае почерпката с тортата.

В случай, че искаш нещо от горните, ще те помолим да се свържеш с други наши колеги, защото просто няма как да ти помогнем.

 

Какво ви отличава от останалите Ескейп стаи?

Калоян: Добър въпрос, чуваме го сравнително често. И това е така, защото често самите родители не са ходили в Ескейп стая и не знаят какво точно представлява този тип забавление.

В крайна сметка, всеки може да каже, че организира детски рождени дни – на пръв поглед са нужни само две неща – Ескейп стаята, и маса и диван, където да се черпят децата. На практика, ако искаш да предлагаш нещо, от което децата и родителите да са доволни, а ти самия да си горд, не е точно така.

Ето какво правим, за да гарантираме качеството на услугата, която предлагаме...

Предишната ни работа в корпоративна среда ни научи, че за да имаш предвидими резултати, трябва всеки път да следваш определени доказани стъпки, а не да разчиташ на случайността.

С опита успяхме да създадем и нашата Формула за незабравим детски рожден ден:

nashata formula za nezabravim rojden den - podrobno

Тя съдържа три елемента.

Ескейп стаите са на първо място, разбира се. Те са специално за деца на 10-13 години. За да може предизвикателствата, атмосферата и декорите на двете ни Ескейп стаи да носят максимално много емоции и забавление на деца на тази възраст, сме ги тествали и подобрявали многократно.

Нашият екип - аниматорите, които се грижат за децата, са на второ място. Ще забележите, че макар и млади на възраст, те са изключително зрели и отговорни. Държим колегите ни истински да обичат да работят с деца, да са енергични, усмихнати и позитивни. Изключително взискателни сме в този аспект, защото това са хората, които имат основна роля по време на рождения ден. Гордеем се с екипа си. Можеш да видиш хората, които ще се грижат за децата ти тук.

Изненадите, които обичаме да правим за децата и родителите, са третия фактор от нашата Формула за незабравим рожден ден. Те са неочаквани, емоционални и създаващи спомени. Но какви точно са - това е тайна, разбира се :) . С тяхна помощ емоциите от празника се запазват много по-дълго ☺

 

Какво се очаква от клиентите, когато организират рождения ден на детето си при Вас?

Вера: Да донесат тортата. И децата. Но обикновено съдействаме и с тортата. :)

Шегата настрана, но обикновено се грижим за всичко необходимо – почерпка, торта, сок, вода, прибори, покани и др, спрямо изискванията на родителите. Стараем се да сме гъвкави.

 

Има ли къде да видя какво казват родителите, които вече са се възползвали от услугите ви?

Вера: Разбира се, кликни тук, за да видиш част от отзивите от родители.

А ако искаш да видиш какво казват самите деца, кликни тук.

 

Аз искам да празнувам рождения ден на моето дете при вас. Какво трябва да направя?

Калоян: Поздравления! Сигурни сме, че това ще е един страхотен и запомнящ се празник. Свържи се с нас на 089 736 2333, за да изберем заедно най-подходящия вариант за теб и детето ти!