Вера и Калоян - нашата история

Здравей! Ние сме Вера и Калоян. С нашите Ескейп стаи за деца на 10-13 години помагаме на родителите да отпразнуват най-страхотния рожден ден на детето си.

Това, което ни отличава от останалите Ескейп стаи е, че ние сме насочени изцяло към деца на 10-13 години. Сюжетите, загадките и атмосферата на двете ни игри са съобразени с възрастта на децата и така те се забавляват истински. Освен това ние поемаме цялата организация на партито при нас като по този начин ти спестяваш време. Това, което още ни отличава е централното ни местоположение – благодарение на него всички гости стигат до нас бързо и лесно. С времето създадохме и своя "Формула за незабавим рожден ден", с която вътре в екипа гарантираме качеството на това, което правим.

А в интервюто по-долу можеш да научиш нашата история.

 

Разкажете малко за себе си – от колко време работите с деца и как започнахте?

Калоян: През 2014, точно преди Коледните празници, взех решение да напусна тогавашната си работа в кол център и да започна собствен бизнес.

Исках да правя нещо, с което да доставям радост и положителни емоции на хората. След 6 месеца прекарани в търсене на подходящото помещение, работа по сценарий и загадки, а накрая строеж, отворихме първата ни Ескейп стая „Клопката“. В началото тя беше само за възрастни, даже и отказвахме да приемем деца. Единствено от време на време се съгласявахме да направим компромис, но отново с условности – трябваше да са с родители. Все пак въпреки това възрастово ограничение (или точно заради него ☺), интересът и от деца, и от родители, които искат да доведат децата си, продължаваше да расте. Постепенно започнахме да приемаме деца в „Клопката“. Въпреки, че загадките и предизвикателствата често бяха трудни за тях, в очите им виждахме пламъчетата на онези искрени радост, вълнение и изненада, които възрастните често сме изгубили. Родителите казваха, че децата им говорят за преживяването с дни наред. А това беше много зареждащо и за нас.

Вера: Така спонтанно се появи и нуждата от втората ни Ескейп стая – „Имало едно време...“.

Взехме, обаче, едно важно решение – тя да е специално за деца. И то не само за деца, а за деца на 10-13 години. Вярваме, че това е перфектната възраст, защото с „Клопката“ забелязахме, че най-често по-малките деца все още предпочитат по-активни занимания (да се гонят, да танцуват, игри с клоуни), които не изискват толкова внимание и ангажираност от тяхна страна. Също така е възможно реалистичната атмосфера на игралните помещения да ги стресне и макар да знаят, че всичко е игра, да не успеят да се отпуснат и насладят на преживяването.

Младежите на 14-15 години вече започват да имат по-различни интереси, искат да бъдат възприемани по насериозно и могат да решат, че вече са "големи за подобни занимания".

Децата на 10-13 години са на перфектната възраст - вече могат да комуникират добре с връстниците си, умеят да се фокусират върху една цел. От друга страна все още са деца и могат да се забавляват като такива - непринудено и от сърце. Те осъзнават, че това е игра и въпреки това адреналинът им се покачва и се забавляват страхотно.

Когато „Имало едно време...“ отвори врати, видяхме разликата в преживяването – децата бяха в пъти по-удовлетворени и ентусиазирани от играта там спрямо „Клопката“. Веднага се заехме да преправяме Ескейп стая „Клопката“ и сега тя има версия, която да е специално за деца на 10-13 години. И разбира се, сега децата се забавляват много повече в нея.

 

Кои са вашите клиенти?

Вера: Нашите клиенти са родители на деца на 10-13 години, които искат да организират запомнящ се рожден ден на детето си без да губят излишно време в организацията му. Те предпочитат забавлението да е нещо повече от ходене на кино, стрелба с лазери или обичайните игри по детски клубове (за които, така или иначе, децата на такава възраст са големи).

Тези родители искат и нещо повече от игрите на плейстейшъни, таблети и телефони.

Освен чистото забавление, което Ескейп стаите дават, вярваме, че те имат и по-голяма мисия – като фактор в неформалното обучение – защото докато "играят", на децата им се налага да си помагат, да се съсредоточават, да комуникират активно помежду си, да решават проблеми.

Калоян: От друга страна родителите, които ни избират, търсят място, на което могат да се доверят за организацията на празника и спокойно да прекарат няколко свободни часа докато трае рождения ден.

 

А за кого не е това, което предлагате?

Вера: Забавлението, което организираме не е подходящо в следните случаи:

- Когато всички деца са под 9 годишна възраст.

- Когато искаш да организираш рожден ден за над 12 деца.

- Когато смяташ, че стандартните занимания като игра в детски клуб, игри на компютър или плейстейшън са достатъчни.

- Когато търсиш някой, който докато трае рождения ден, да е бавачка за деца на 5-6 години. Деца на такава възраст са добре дошли при нас докато трае почерпката с тортата.

В случай, че искаш нещо от горните, ще те помолим да се свържеш с други наши колеги, защото просто няма как да ти помогнем.

 

Какво ви отличава от останалите Ескейп стаи?

Калоян: Добър въпрос, чуваме го сравнително често. И това е така, защото често самите родители не са ходили в Ескейп стая и не знаят какво точно представлява този тип забавление.

В крайна сметка, всеки може да каже, че организира детски рождени дни – на пръв поглед са нужни само две неща – Ескейп стаята, и маса и диван, където да се черпят децата. На практика, ако искаш да предлагаш нещо, от което децата и родителите да са доволни, а ти самия да си горд, не е точно така.

Ето какво правим, за да гарантираме качеството на услугата, която предлагаме...

Маркетинга казва, че една от основните разлики между продуктите и услугите е, че при услугите качеството често може да е променливо - то зависи много от моментните условия, от човека който предлага услугата, от този, който я използва и тн. Поръчката в ресторанта днес, може да няма нищо общо със същата поръчка вчера.

Предишната ни работа в корпоративна среда ни научи, че за да имаш предвидими резултати, трябва всеки път да следваш определени доказани стъпки, а не да разчиташ на случайността.

Факторите, които са част от нашата вътрешна "Формула за незабравим рожден ден" са няколко.

На първо място това са самите Ескейп стаи, разбира се. За да може предизвикателствата, атмосферата и декорите на двете ни Ескейп стаи да носят максимално много емоции и забавление на деца на 10-13 години, сме ги тествали и подобрявали многократно.

На второ място е нашият екип - аниматорите, които се грижат за децата. Ще забележите, че макар и млади на възраст, те са изключително зрели и отговорни. Държим колегите ни истински да обичат да работят с деца, да са енергични, усмихнати и позитивни. Изключително взискателни сме в този аспект, защото това са хората, които имат основна роля по време на рождения ден. Гордеем се с екипа си.

Третия фактор е рутината, опита. От една страна, работим с партньори, които познаваме лично и на които имаме доверие - така, например. ако сме поели ангажимент да осигурим пица и торта, сме сигурни, че ще те дойдат навреме и ще са пресни и вкусни. От друга страна, докато трае рождения ден, е важно да управляваме времето си внимателно - знаем точно колко време ни е нужно за подготовка и инструктаж преди играта в Ескейп стаите, знаем точно колко дълго можем да си позволим да изчакаме закъснели гости, знаем точно кога да е сервирана тортата. Знаем и как да реагираме в непредвидена ситуация. Не е сложно, но изисква да си го правил много пъти. Тази предвидимост, на която държим, дава спокойствие и на родителите.

Четвъртия фактор са клиентите. Не правим изключение нито с възрастта на децата, които приемаме, нито с максималния им брой. Защото от това зависи ще се забавляват ли децата или родителите просто ще са си дали парите на вятъра и догодина няма да искат да си спомнят за нас. Не работим и с родители, които не се интересуват от това къде ще оставят децата си, а просто искат да ги "хвърлят" някъде за два часа.

Петия фактор от "Формулата ни за незабравим детски рожден ден" са малките изненади, които обичаме да правим за децата и родителите, но те са тайна. :)

 

Какво се очаква от клиентите, когато организират рождения ден на детето си при Вас?

Вера: Да донесат тортата. И децата. Но обикновено съдействаме и с тортата. :)

Шегата настрана, но обикновено се грижим за всичко необходимо – почерпка, торта, сок, вода, прибори, покани и др, спрямо изискванията на родителите. Стараем се да сме гъвкави.

 

Има ли къде да видя какво казват родителите, които вече са се възползвали от услугите ви?

Вера: Разбира се, кликни тук, за да видиш част от отзивите от родители.

А ако искаш да видиш какво казват самите деца, кликни тук.

 

Аз искам да празнувам рождения ден на моето дете при вас. Какво трябва да направя?

Калоян: Поздравления! Сигурни сме, че това ще е един страхотен и запомнящ се празник. Свържи се с нас на 0888 325 566, за да изберем заедно най-подходящия вариант за теб и детето ти!