Разликите между рожден ден в детски клуб и в Ескейп стая за деца

Какви са разликите между рождения ден в детски клуб и в Ескейп стая за деца?

Ако досега детето ти винаги е празнувало в детски клуб и ти предстои за първи път да организираш рожден ден в Ескейп стая, вероятно имаш и различни въпроси, свързани с организацията на партито.

 

 

Има два основни вида разлики в преживяването и в организацията.

Когато говорим за преживяването, на първо място е факта, че детските клубове са подходящи за по-малки деца – до 7-8 годишни. Това е така, защото игрите там са по-активни – включват бягане, скачане, тичане, танци, игри с клоуни, рисуване и тн.

Докато игрите в Ескейп стаите са доста по-различни – изискват се комуникация между децата, съобразителност, отборна игра, малко логика. Влизайки в Ескейп стая, всъщност децата се потапят в една завладяваща история – атмосферата, декорите, реквизита и предизвикателствата са тематични и обвързани помежду си. Постепенно, решавайки различните загадки, децата разкриват все повече от тази история. Докато накрая, разбира се, не се справят и с мисията на играта.

При нас, например, в едната ни Ескейп стая – Имало едно време, децата влизат в ролята на магьосници – ще правят магии, ще развалят магии, накрая трябва да унищожат Философския камък.

В Ескейп стая „Клопката“ децата ще влязат в ролята на заложници и докато се забавляват, ще трябва да намерят изхода и как да се измъкнат.

Разликите в организацията и в това как протича празника, също са съществени. В детските клубове, най-често партитата са с до 15-20-30 деца и може да има няколко рождени дни по едно и също време. Капацитета на Ескейп стаите е по-малък – ние в Hour Escape For Kids правим рождени дни за до 12 деца и докато сте наши гости, запазваме всичко за вас – няма да има други клиенти, няма външни хора, дори и децата да са само 3-4.

Друго различие между детските клубове и Ескейп стаите е, че в Ескейп стаите няма предвидено място за родители. И това е така, точно защото децата вече са по-големи и няма нужда (а и много често самите те не желаят) да бъдат надзиравани от родителите си. Естествено през цялото време за децата се грижат нашите аниматори.

Още една съществена разлика между двата вида празненство е, че в детските клубове често няма стриктен час за начало и край на рождения ден – няма проблем някой да закъснее или да си тръгне по-рано или просто партито да се удължи. Докато в Ескейп стаите това не е възможно, точно защото децата са много по-въвлечени в преживяването и в това, което правят – изисква се активното им участие – да си говорят, да си помагат, да бъдат отбор. Естествено, възможно е някой да си тръгне преди края играта, но това означава, че пропуска най-интересната част, а вероятно и почерпката.

Това са най-основните различия между партито в детски клуб и в Ескейп стая за деца и се надявам, че съм успял да съм Ви полезен и че ще можете да вземете решение по-лесно кое място е по-подходящо за празника на Вашето дете – дали все още е детския клуб или вече можете да празнувате в Ескейп стая за деца.

Ако имате още въпроси или искате да обсъдим различните пакети, които предлагаме за детски рожден ден, свържете се с нас на 089 736 2333.